Fioletowa cebula ozdabia każdą sałatkę jednym rodzajem. Ponadto spodoba się nawet tym, którzy nie tolerują zwykłej cebuli, ponieważ jest znacznie smaczniejsza i słodsza. Zwłaszcza w połączeniu z soczystymi pomidorami, tuńczykiem i aromatyczną pietruszką.
Składniki
- tuńczyk - 2 banki
- fasola (puszka) – 150 g
- pomidory koktajlowe - 6-8 sztuk
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- pietruszka - 1 pęczek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- czosnek - 2 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj fioletową cebulę i natkę pietruszki.
Grubo posiekaj wiśnie, rozgnieć tuńczyka widelcem, dodaj fasolę i wymieszaj.
Dopraw sałatkę włoskimi ziołami z czosnkiem i dopraw oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy