Jeśli wolisz serniki bez pieczenia, Złap w skarbonce deser kokosowy. Pamiętaj jednak, że będziesz musiał być bardzo cierpliwy, aby pozwolić mu się zaparzyć i nie zacząć próbować smakołyków z wyprzedzeniem. Ale na pewno warto!
Składniki
- ciasteczka - 200 g
- masło - 100 g
- mascarpone - 250 g
- śmietana (33%) – 150 g
- cukier puder - 50 g
- wiórki kokosowe - 30 g
- mąka kokosowa - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozdrobnij ciasteczka z masłem i włóż podstawę do formy.
Ubij mascarpone z cukrem pudrem i osobno ubij śmietanę na szczyty.
Połącz obie masy i dodaj mąkę kokosową i wiórki.
Wymieszaj i połóż wszystko na podstawie.
Wyślij sernik na noc do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy