Miód, orzechy i rodzynki to niesamowite połączenie dla serników. Są umiarkowanie słodkie, bardzo delikatne, z oryginalnym posmakiem. Aby jeszcze bardziej podkreślić danie, polej je miodem tuż przed podaniem. A dla smaku możesz dodać kilka liści mięty.
Składniki
- twaróg - 350 g
- orzechy włoskie - 30 g
- rodzynki - 80 g
- miód - 45 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mleko - 100 ml
- otręby owsiane - 90 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wcześniej namocz rodzynki i posiekaj orzechy.
Połącz twaróg, jajko i miód. Dodaj orzechy, rodzynki i otręby.
Wlej mleko, dokładnie wymieszaj masę i pozostaw na pół godziny.
Uformuj serniki i usmaż na patelni z minimalną ilością oleju.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy