Kiedyś próbowałem dodać kilka plasterków jabłka do puszki pomidorów w puszkach – i od tego czasu zawsze to robią! Takie puste miejsce godnie uzupełni nawet świąteczny stół, nie wspominając o codziennych rodzinnych obiadach.
Składniki
- pomidory - 800 g
- jabłka - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- sól - 1 art.
- cukier - 3 art.
- czosnek - 2 ząbki
- liście porzeczki - 4 kawałki
- koperek - 2 parasolka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż liście porzeczki, parasole koperkowe, krążki cebuli i czosnek w słoikach.
Pokrój jabłka w kliny i obierz je z nasion.
Włóż jabłka i pomidory do słoika, ale nie ubijaj zbyt mocno.
Zalej obrabiany przedmiot wrzącą wodą, pozostaw na 20 minut i spuść wodę na patelnię.
Zagotuj go ponownie, wlej ponownie do słoika na 20 minut i ponownie spuść.
Dodaj cukier i sól do wody, zagotuj, po raz ostatni polej pomidory jabłkami i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy