półfabrykaty na zimę
01.06.2023
kawior z grzybów z marchewką i cebulą na zimę przez maszynkę do mięsa
1 godz. 30 min.
4 porcje
Grzyby są dość osobliwymi grzybami, więc nie zawsze można od razu zorientować się, co by z nich ugotować. Osobiście bardzo lubię taki kawior z marchewką i cebulą. Co więcej, przez maszynę do mięsa jest przygotowywana przy minimalnym wysiłku.
Składniki
- Gruzdy - 1.3 kg
- marchew - 300 g
- cebula - 300 g
- czosnek - 0.5 głowice
- sól - 1.5 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- liść laurowy - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- ocet - 1.5 art.
- Olej roślinny - 70 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj grzyby do miękkości i posiekaj.
Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż na oleju do miękkości.
Dodaj grzyby i smaż przez kolejne 20 minut.
Przeprowadź wszystko razem przez maszynę do mięsa.
Dodaj czosnek, przyprawy i ocet.
Dusić kawior przez kolejne 15 minut i zwinąć w wysterylizowane słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy