kawior z grzybów z marchewką i cebulą na zimę przez maszynkę do mięsa

1 godz. 30 min.
4 porcje
Kawior z grzybów z marchewką i cebulą na zimę przez maszynkę do mięsa
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Grzyby są dość osobliwymi grzybami, więc nie zawsze można od razu zorientować się, co by z nich ugotować. Osobiście bardzo lubię taki kawior z marchewką i cebulą. Co więcej, przez maszynę do mięsa jest przygotowywana przy minimalnym wysiłku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj grzyby do miękkości i posiekaj.

Posiekaj cebulę i marchewkę i smaż na oleju do miękkości.

Dodaj grzyby i smaż przez kolejne 20 minut.

Przeprowadź wszystko razem przez maszynę do mięsa.

Dodaj czosnek, przyprawy i ocet.

Dusić kawior przez kolejne 15 minut i zwinąć w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy