dżem z czerwonej śliwki wiśniowej

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z czerwonej śliwki wiśniowej
beats_, stock.adobe.com
0

Doskonałym wyborem do zrobienia gęstego domowego dżemu jest czerwona śliwka wiśniowa. Obrabiany przedmiot ma przyjemny smak i aromat, który można wzmocnić dodatkiem cynamonu lub innych przypraw. Najlepiej przechowywać dżem z czerwonej śliwki wiśniowej w chłodnym, ciemnym miejscu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij śliwkę wiśniową wodą, zagotuj i gotuj przez 20 minut.

Przetrzyj przez sito i dodaj cukier do puree.

Ponownie zagotuj i gotuj dżem przez kolejne 30-40 minut, aż będzie gęsty.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy