marynowane boczniaki na zimę

30 min
2 porcje
Marynowane boczniaki na zimę
natalliatolk119, stock.adobe.com
0

W słoikach można marynować nie tylko pieczarki i borowiki. I nie tylko grzyby miodowe z kurkami. Na przykład takie marynowane boczniaki zdecydowanie zasługują na szczególną uwagę. Niekwestionowany faworyt w mojej rodzinie, a dziś podzielę się z wami przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Boczniaki pokrój losowo, zalej wodą i zagotuj.

Gotuj grzyby przez 10 minut i wrzuć do durszlaka.

Zagotuj 500 ml czystej wody z pozostałymi składnikami.

Włóż boczniaki do marynaty i gotuj przez kolejne 5-7 minut.

Zwiń je w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy