dżem z pęcherzycy z cytryną

1 godz. 40 min.
2 porcje
Dżem z pęcherzycy z cytryną
astapenkonata, stock.adobe.com
0

Delikatna i przyjemna w smaku pęcherzyca to doskonała baza do domowych dżemów. Będzie jeszcze smaczniejszy, jeśli nadasz mu lekką kwaskowatość. Aby to zrobić, wystarczy najprostszy i sprawdzony sposób – dodać trochę cytryny. Dzielę się przepisem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój obraną i umytą pęcherzycę. Sparzyć cytrynę wrzącą wodą i również pokroić.

Przykryj wszystko cukrem i gotuj na małym ogniu przez około 30-40 minut.

Zmiel blenderem i gotuj przez kolejne pół godziny.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy