Konfitura z winogron

2 godz. 0 min.
4 porcje
Konfitura z winogron
Elena Blokhina, stock.adobe.com
0

Co po prostu nie jest gotowane z winogron. Na przykład taka słodka i pachnąca konfitura w słoikach. Idealnie nadaje się do porannych tostów, ulubionych domowych naleśników lub tego samego ciasta z kratką. Mówię Ci, jak gotować!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz winogrona, zetrzyj je tłuczkiem i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Zdejmij z ognia, przykryj i pozostaw na 1.5 godziny.

Przetrzyj winogrona przez sito.

Wymieszaj agar i 200 g cukru. Dodaj do winogron i zagotuj.

Dodaj pozostały cukier i gotuj konfiturę przez kolejne 10 minut na małym ogniu.

Zwiń konfiturę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy