dżem z suszonych śliwek

1 godz. 15 min.
4 porcje
Dżem z suszonych śliwek
Yota, stock.adobe.com
0

Cóż, jak możesz się oprzeć łyżce tak pięknego i pachnącego dżemu? Suszone śliwki dają tak bogaty smak, że nie są potrzebne żadne dodatki ani przyprawy. Dżem doskonale sprawdza się w czystej postaci lub jako nadzienie do domowych wypieków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z suszonych śliwek, dodaj trochę wody i duś do miękkości.

Przetrzyj obrabiany przedmiot przez sito i ponownie zagotuj.

Stopniowo dodawaj cukier i gotuj dżem przez około godzinę na małym ogniu, aż będzie gęsty.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy