Ta sałatka zawsze najpierw znika ze stołu. Wszystkie zawarte w nim składniki są tak smaczne i aromatyczne, że po prostu nie można się oprzeć. Z tego powodu zwykle robię podwójną porcję. Spróbuj, najprawdopodobniej stanie się również Twoim ulubionym!
Składniki
- wątróbka drobiowa - 400 g
- pieczarki (marynowane) – 200 g
- ogórki kiszone - 200 g
- koreańska marchewka - 250 g
- pomidory koktajlowe - 150 g
- czosnek - 2 ząbki
- Zieleń - 10 g
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wątróbkę drobiową, obierz z folii i dokładnie osusz.
Smaż wątrobę na oleju roślinnym do miękkości. Sól i pieprz przed wyłączeniem.
Pokrój pieczarki, ogórki, warzywa i pomidory koktajlowe.
Połącz wątróbkę drobiową, koreańską marchewkę, pomidory, pieczarki, ogórki i zioła.
Dodaj czosnek przepuszczony przez prasę, sól i pieprz.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy