Wszelkiego rodzaju kiełki szybko wkroczyły w trendy kulinarne i pozostają tam do dziś. Rzodkiewka, Słonecznik, fasola mung-kiełkują wszystko. Jest to przyjemna odmiana wśród zwykłego zestawu zieleni, a ponadto są bardzo przydatne dla dorosłych i dzieci.
Składniki
- rzodkiewki - 200 g
- zielony groszek - 150 g
- Zieleń (kiełki) – 2 garści
- jogurt - 2 art.
- sól - 1 szczypta
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rzodkiewki w bardzo cienkie plasterki.
Mrożony groszek zalej wrzącą wodą przez kilka minut.
Ładnie ułóż składniki na talerzach i udekoruj kiełkami.
Sól i pieprz danie. Jeśli lubisz sałatki z dressingami, najlepiej nadaje się tutaj zwykły jogurt.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy