Miłośnicy świeżych sałatek warzywnych z pewnością pokochają ten przepis. Wybierz konserwy rybne we własnym soku, ponieważ tłuste są zbyt tłuste dla tak lekkich składników. A pikantne nuty nadają potrawie garść kaparów.
Składniki
- konserwy rybne (we własnym soku) – 2 banki
- Mieszanka sałatek - 150 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- kapary - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- musztarda Dijon - 2 łyżeczka
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozgnieć rybę, cienko pokrój cebulę i pokrój wiśnie na kilka kawałków.
Wymieszaj wszystko z sałatką i dodaj kapary.
Do sosu wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny i musztardę Dijon.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy