Sekretem tej sałatki jest mięta, która dodaje niezwykłych nut smakowych małżom i reszcie owoców morza. W rzeczywistości jest to dość znane połączenie w kuchni tajskiej, które jest teraz coraz częściej spotykane wśród europejskich kucharzy.
Składniki
- Mieszanka sałatek - 160 g
- pomidory koktajlowe - 170 g
- kalmary - 1 rzecz
- małże - 250 g
- krewetki - 250 g
- mięta - 4 gałązki
- Chili - 2 kawałki
- sok z cytryny - 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj mrożone małże i krewetki przez kilka minut, aż będą miękkie. Skrop sokiem z cytryny.
Posiekaj miętę i chili, losowo posiekaj wiśnie.
Gotuj kalmary przez 2-3 minuty we wrzącej wodzie i pokrój w pierścienie.
Wymieszaj wszystko z mieszanką sałatkową.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy