sok z kaliny z cukrem bez gotowania

25 min
4 porcje
Sok z kaliny z cukrem bez gotowania
IgorYegorov, stock.adobe.com
0

Jeśli chodzi o tę zdrową jagodę, wszyscy od razu dyskutują o dżemie i zamrażaniu, ale sok z kaliny jest mało pamiętany. Niemniej jednak jest to dobry sposób na przygotowanie zdrowego przysmaku na zimę. Teraz powiem ci świetny przepis z cukrem i bez gotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń jagody kaliny ze szczotek, dokładnie spłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Przenieś suchą Kalinę do szerokiej miski i zetrzyj ją tłuczkiem.

Przetrzyj powstałą masę przez sito.

Dodaj cukier, wymieszaj i ułóż w czystych, suchych słoikach. Zamknij Nylonowe pokrywki i przechowuj w zimnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy