ogórki z czarną porzeczką na zimę

20 min
10 porcji
Ogórki z czarną porzeczką na zimę
KRISTINA KUPTSEVICH;, stock.adobe.com
0

Dzięki temu dodatkowi warzywa nabierają lekkiej cierpkości i specjalnego smaku. Ogórki z czarną porzeczką to niezwykła przekąska, którą należy otworzyć na specjalną okazję. Upewnij się, że będą popularne na każdym stole.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Włóż przyprawy, liście i jagody porzeczki, ogórki do słoików.

Zalej wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i pozostaw na 30 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier i sól.

Gotuj przez 2 minuty, dodaj ocet i zdejmij z ognia.

Wlej marynatę do słoików, zwiń, odwróć do góry nogami i pozostaw na jeden dzień w ciepłym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy