kurki w maśle na zimę

1 godz. 0 min.
2 porcje
Kurki w maśle na zimę
alicja neumiler, stock.adobe.com
0

Uwielbiam gotować puste miejsca na zimę, a jednym z moich ulubionych przepisów są kurki w maśle. Ten przysmak może być podawany jako przystawka do napojów alkoholowych lub dodawany do potraw, aby nadać niepowtarzalny smak.

Składniki

  • kurki - 1 kg
  • masło - 350 g
  • sól - 15 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj i opłucz kurki.

Roztop masło na patelni, włóż grzyby i sól.

Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na średnim ogniu bez przykrycia, aż nadmiar płynu wyparuje.

Gdy olej stanie się przezroczysty, ułóż kurki w sterylnych słoikach i napełnij je.

Rzuć kurki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy