W 1924 roku pojawiła się znana na całym świecie marka Globe. Apetyczne lecho było sprzedawane nie tylko na Węgrzech, ale także w wielu innych krajach Europy. Dotknijmy dziś historii i przygotujmy tę samą sałatkę Globe z bakłażanem. Spróbuj, jest pyszne!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana, obraną cebulę i paprykę.
Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.
Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 5 minut.
Dodaj paprykę i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
Dodaj bakłażana, masę pomidorową, przyprawy, cukier i sól. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.
Napełnij gorącą sałatkę czystymi, suchymi słoikami, zwiń i odwróć do góry nogami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy