Sałatka Globe z bakłażanem na zimę

50 min
14 porcji
Sałatka Globus z bakłażanem na zimę
Darina Silina, stock.adobe.com
0

W 1924 roku pojawiła się znana na całym świecie marka Globe. Apetyczne lecho było sprzedawane nie tylko na Węgrzech, ale także w wielu innych krajach Europy. Dotknijmy dziś historii i przygotujmy tę samą sałatkę Globe z bakłażanem. Spróbuj, jest pyszne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana, obraną cebulę i paprykę.

Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.

Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 5 minut.

Dodaj paprykę i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Dodaj bakłażana, masę pomidorową, przyprawy, cukier i sól. Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.

Napełnij gorącą sałatkę czystymi, suchymi słoikami, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy