desery 15.02.2022

Mus twarogowy z jagodami

25 min
4 porcje
Mus twarogowy z jagodami
marysckin, stock.adobe.com
0

Ten mus jest tak lekki i przewiewny – trudno uwierzyć, że jest tam twaróg. Jak osiągnąć ten wynik, powiem ci dalej w przepisie. Oprócz samego twarogu będziesz potrzebować świeżych lub mrożonych jagód do smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz żelatynę w wodzie z mlekiem i przygotuj zgodnie z instrukcją.

Ubij twaróg ze śmietaną, wanilią i substytutem cukru w blenderze, aż będzie puszysty.

Podgrzej żelatynę, aż się rozpuści, wlej do twarogu i wymieszaj. Ponownie ubij masę.

Oddzielnie przetrzyj jagody przez sito i wymieszaj z musem.

Ubij białka osobno mikserem na szczyty i delikatnie wymieszaj szpatułką.

Włóż mus do kokilek i wyślij do lodówki na 4 godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy