Ten mus jest tak lekki i przewiewny – trudno uwierzyć, że jest tam twaróg. Jak osiągnąć ten wynik, powiem ci dalej w przepisie. Oprócz samego twarogu będziesz potrzebować świeżych lub mrożonych jagód do smaku.
Składniki
- twaróg - 200 g
- śmietana - 50 g
- jagody - 100 g
- substytut cukru - 2 art.
- mleko - 50 ml
- woda - 25 ml
- białka jaj - 2 kawałki
- żelatyna - 5 g
- wanilina - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz żelatynę w wodzie z mlekiem i przygotuj zgodnie z instrukcją.
Ubij twaróg ze śmietaną, wanilią i substytutem cukru w blenderze, aż będzie puszysty.
Podgrzej żelatynę, aż się rozpuści, wlej do twarogu i wymieszaj. Ponownie ubij masę.
Oddzielnie przetrzyj jagody przez sito i wymieszaj z musem.
Ubij białka osobno mikserem na szczyty i delikatnie wymieszaj szpatułką.
Włóż mus do kokilek i wyślij do lodówki na 4 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy