Dzisiaj przygotujemy tradycyjne amerykańskie ciasto Brownie. Ważne jest, aby nie prześwietlać deseru w piekarniku, ponieważ musi on pozostać lekko surowy w środku. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub startymi orzechami.
Składniki
- jaja kurze - 3 kawałki
- cukier - 120 g
- proszek do pieczenia ciasta - 0,5 łyżeczka
- sól - na czubku noża
- mąka - 110 g
- masło - 120 g
- gorzka czekolada - 120 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiękczone masło wymieszaj z cukrem i rozpuszczoną czekoladą.
Dodaj lekko ubite jajka, sól i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Włóż ciasto do silikonowej formy i spłaszcz.
Piec przez 15-18 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy