Serniki cytrynowe pachną tak pysznie, że nikt się im nie oprze. Ale ważne jest, aby zachować wszystkie proporcje, aby nie uzyskać nieoczekiwanej reakcji twarogu z kwasem cytrynowym. Nie martw się, to bardzo proste! Wystarczy skorzystać z tego przepisu!
Składniki
- twaróg - 300 g
- cukier - 2 art.
- cukier waniliowy - 0.5 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- cytryna - 0.5 kawałki
- Manka - 1 art.
- mąka - 3 art.
- proszek do pieczenia ciasta - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz twaróg, jajko, cukier, cukier waniliowy i kaszę mannę. Ubij masę blenderem.
Usuń skórkę z połowy cytryny i wyślij do twarogu.
Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, zagnieść ciasto i uformować serniki.
Usmaż je na odrobinie oleju z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy