Ten przepis przyda się, jeśli w domu zabraknie pomidorów. Lecho z papryki z koncentratem pomidorowym okazuje się równie smaczne. Można nawet powiedzieć, że gotowanie w ten sposób jest łatwiejsze i szybsze. Spróbuj jednak i zdecyduj sam!
Składniki
- papryka - 2 kg
- czosnek - 5 ząbki
- Olej roślinny - 3 art.
- Pasta pomidorowa - 300 g
- ocet - 60 ml
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- cukier - 1 art.
- sól - 25 g
- woda - 800 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Paprykę obrać z nasion, łodyg i pokroić.
W głębokim rondlu połącz wodę z koncentratem pomidorowym, solą i cukrem.
Wlej olej, ocet i gotuj przez 3 minuty.
Dodaj paprykę i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Wyciśnij czosnek, pieprz i gotuj przez prasę przez kolejne 10 minut.
Umieść gorące lecho w wysterylizowanych słoikach, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy