Najlepsze serniki są zawsze uzyskiwane tylko z domowego twarogu. To na pewno wszystkie smakołyki! Więc śmiało korzystać z cennych narzędzi ze wsi i przygotować pyszne śniadania dla swojej rodziny!
Składniki
- twaróg (domowy) – 350 g
- cukier - 3 art.
- cukier waniliowy - 1 łyżeczka
- sól - 1 szczypta
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj twaróg widelcem i wymieszaj z jajkiem.
Dodaj cukier i sól, dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj mąkę.
Na koniec dodaj cukier waniliowy, ponownie zagnieść masę twarogową i uformować serniki.
Posyp je lekko mąką i smaż z obu stron na patelni przez 2-3 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy