
Jeśli chcesz dodać nuty cytrusowe do deseru, możesz gotować serniki ze skórką pomarańczową. Najważniejsze jest, aby nie przesadzić z proporcjami, w przeciwnym razie mogą być gorzkie. Mówię ci, co i ile lepiej wziąć, aby było jak najsmaczniejsze!
Składniki
- twaróg - 500 g
- pomarańczowy - 1 rzecz
- mąka - 5 art.
- cukier - 5 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj twaróg z solą, cukrem i jajkiem.

Zdejmij skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok. Wyślij je do twarogu i wymieszaj.

Na koniec dodaj przesianą mąkę i ubij ciasto blenderem.

Uformuj małe serniki, zwiń w mąkę i usmaż.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy