Mojito agrestowe na zimę

20 min
20 porcji
Mojito agrestowe na zimę
arina_c, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chcę wam opowiedzieć świetny przepis na domowe Mojito agrestowe. Często gotuje się go z dodatkiem cytryn i limonki, ale lubię bez nich. Kwas cytrynowy doda orzeźwiającej kwasowości. Ma również rolę konserwanta.

Składniki

  • agrest - 1 kg
  • mięta - 50 g
  • cukier - 400 g
  • kwas cytrynowy - 2 g
  • woda (filtrowane) – 6 L

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść agrest z suchych ogonów i dokładnie spłucz.

Włóż miętę do durszlaka i sparz wrzącą wodą.

Zagotuj wodę w rondlu, dodaj agrest, miętę, cukier, kwas cytrynowy i gotuj przez 10 minut.

Odcedź, wlej do słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy