marynata z jęczmieniem perłowym na zimę

1 godz. 30 min.
8 porcji
Marynata z jęczmieniem perłowym na zimę
0

Świetne przygotowanie dla miłośników popularnego dania. Przygotuj marynatę z jęczmieniem perłowym, zamknij słoiki na zimę i ciesz się ulubionym daniem, kiedy tylko chcesz. Te przetwory można wykorzystać do przygotowania zupy lub po prostu zjeść.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki, zioła i obraną cebulę.

Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju do miękkości.

Dodaj ogórki, przyprawy, sól, koncentrat pomidorowy i umytą jęczmień. Smaż wszystko razem przez 15 minut, często mieszając.

Wlej wodę, przykryj i gotuj przez 1 godzinę.

Dodaj ocet, wymieszaj i natychmiast zdejmij z ognia.

Rozłóż marynatę z jęczmieniem jęczmiennym w przygotowanych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
Przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy