dżem z rokitnika bez gotowania

20 min
4 porcje
Dżem z rokitnika bez gotowania
Swietłana Jewgrafowa, stock.adobe.com
0

Rokitnik jest zdecydowanie rekordzistą pod względem ilości witamin. W związku z tym lepiej gotować bez gotowania. Słoik dżemu z rokitnika będzie doskonałym pomocnikiem w utrzymaniu odporności. Mówię o cechach takiego przepisu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj rokitnik z gruzu i dokładnie spłucz ciepłą wodą.

Połóż jagody na ręczniku i pozostaw do wyschnięcia.

Przenieś idealnie suchy rokitnik do szerokiej miski, przykryj cukrem i lekko zetrzyj tłuczkiem.

Rozłóż obrabiany przedmiot w czystych, suchych słoikach, posyp warstwą cukru i szczelnie zamknij pokrywkami. Przechowuj surowy dżem w lodówce.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy