język teściowej z bakłażana na zimę bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
10 porcji
Język teściowej z bakłażana na zimę bez sterylizacji
nndanko, stock.adobe.com
0

Pikantna przekąska o komicznej nazwie jest przygotowywana z różnych warzyw. Podoba mi się Standardowa wersja "języka teściowej" z bakłażana. Ostra papryka i czosnek powinny być dodawane, koncentrując się wyłącznie na ich preferencjach smakowych.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażany i moczyć przez 20 minut w słonej wodzie.

Odcedź, połóż warzywa na desce i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

Smaż bakłażany na oleju na złoty kolor po obu stronach.

Przełóż pomidory, ostrą paprykę, obrany czosnek i paprykę przez maszynę do mięsa.

Dodaj chmiel suneli, cukier i sól. Gotuj przez 10 minut.

Dodaj smażony bakłażan i gotuj przez kolejne 7-10 minut.

Wlej ocet, zdejmij z ognia i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy