rzodkiewka w puszkach na zimę

30 min
4 porcje
Rzodkiewka w puszkach na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Latem staram się zbierać więcej sałatek i warzyw na zimę. Niedawno próbowałem zrobić rzodkiewkę w puszkach. To totalna Rozkosz! Chrupiące, aromatyczne, z umiarem soli i octu! Od teraz jest to jedno z moich ulubionych dań!

Składniki

  • rzodkiewki - 1 kg
  • czarny pieprz - 10 groszek
  • ocet - 100 ml
  • cukier - 1 art.
  • sól - 25 g
  • woda - 1,2 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rzodkiewki opłucz, usuń ogony i pokrój w plasterki.

Rzodkiewki wymieszać z czarnym pieprzem i szczelnie włożyć do przygotowanych słoików.

W małym rondlu zagotuj wodę z cukrem i solą.

Wlej ocet i gorącą marynatę do słoików z rzodkiewką.

Zwiń, odwróć do góry nogami i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy