łosoś w puszkach z warzywami na zimę

3 godz. 20 min.
3 porcje
Różowy łosoś w puszkach z warzywami na zimę
0

Najlepszym sposobem na zaopatrzenie się w różowego łososia na przyszłość jest zrobienie z niego konserw rybnych z warzywami. Plusem jest to, że jest to już kompletne danie, które można natychmiast podać. A wysiłek gotowania w rzeczywistości zajmuje bardzo mało.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory, przepuść przez maszynę do mięsa, dodaj cukier i sól i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.

Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż na oleju do miękkości.

Pokrój różowego łososia na porcje.

Połącz wszystkie składniki, pozostały olej i przyprawy i gotuj razem przez kolejną godzinę na małym ogniu.

5 minut przed końcem wlej ocet i zwiń różowego łososia z warzywami w sterylnych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy