Najlepszym sposobem na zaopatrzenie się w różowego łososia na przyszłość jest zrobienie z niego konserw rybnych z warzywami. Plusem jest to, że jest to już kompletne danie, które można natychmiast podać. A wysiłek gotowania w rzeczywistości zajmuje bardzo mało.
Składniki
- różowy łosoś - 2 kg
- pomidory - 2 kg
- marchew - 800 g
- cebula - 500 g
- sól - 30 g
- cukier - 200 G
- Olej roślinny - 400 ml
- liść laurowy - 3 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory, przepuść przez maszynę do mięsa, dodaj cukier i sól i gotuj na wolnym ogniu przez 20 minut.
Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki i smaż na oleju do miękkości.
Pokrój różowego łososia na porcje.
Połącz wszystkie składniki, pozostały olej i przyprawy i gotuj razem przez kolejną godzinę na małym ogniu.
5 minut przed końcem wlej ocet i zwiń różowego łososia z warzywami w sterylnych słoikach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy