barszcz z fasolą na zimę w słoikach

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz z fasolą na zimę w słoikach
0

Jeśli lubisz nie tylko smaczne, ale także praktyczne preparaty, na pewno przyda ci się ten przepis na barszcz z fasolą. Sekret polega na tym, że możesz raz ugotować duży pojemnik, zwinąć wszystko na zimę w porcjach w słoikach, a następnie szybko i łatwo przygotować pierwsze dania przez cały sezon.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości.

Obierz pomidory i zmiel blenderem.

Pokrój cebulę i paprykę, zetrzyj buraki i marchewkę.

Połącz wszystkie warzywa, sól i cukier.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 20 minut.

Dodaj fasolę i gotuj przez kolejne 5 minut.

Dodaj ocet, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń barszcz w wysterylizowanych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy