karp na zimę w słoikach

1 godz. 0 min.
4 porcje
Karp na zimę w słoikach
0

Domowe konserwy rybne mają milion zalet, w porównaniu do sklepów. Najważniejsze z nich-zawsze dokładnie wiesz, co jest w składzie. I nie mniej ważna jest różnorodność, ponieważ możesz przygotować dowolną rybę w domu, a nie dwa lub trzy tego samego gatunku. Na przykład karpia.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój karpia na kawałki i wymieszaj z solą.

Posiekaj cebulę i smaż na oleju na złoty kolor.

Połóż liście laurowe, czosnek i plastry korzenia pietruszki na dnie słoików.

Wymieszaj cebulę, sos pomidorowy i wszystkie inne przyprawy z cukrem.

Ułóż warstwy karpia i sos w słoikach.

Sterylizuj słoiki przez 25 minut we wrzącej wodzie i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy