Jeśli nie lubisz zbyt skomplikowanych dodatków, ale nadal chcesz dodać coś do swojej bułki, wybierz ten przepis z marchewką. W rzeczywistości jest tylko wieprzowina i nic więcej. A jak sprawić, by był jak najbardziej soczysty i delikatny, powiem ci dalej w przepisie.
Składniki
- wieprzowina - 1.5 kg
- marchew - 3 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój i rozwiń wieprzowinę, aby uzyskać cienką warstwę. Ubij i dopraw.
Skrop mięso olejem i ułóż marchewki pokrojone w kostkę na krawędzi.
Dodaj talerze czosnku, zwiń ciasną rolkę i zawiąż sznurkiem.
Ponownie skrop wieprzowinę olejem i piecz w piekarniku przez około 2.5 godziny w 160-170 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy