Taka zapiekanka okazuje się nie gorsza niż makaron carbonara. Nie bez powodu idzie tu makaron, bekon i ulubiony ser. A dla piękna, smaku, koloru i aromatu proponuję dodać trochę więcej zieleni. Idealne danie rodzinne!
Składniki
- makaron - 350 g
- boczek - 200 g
- pietruszka - 0.5 pęczek
- czosnek - 2 ząbki
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- ser - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj makaron do miękkości.
Pokrój boczek w paski i smaż na złoty kolor z posiekanym czosnkiem.
Natychmiast wymieszaj bekon z makaronem w naczyniu do pieczenia. Posyp wszystko przyprawami, skrop olejem i dodaj posiekaną natkę pietruszki.
Przykryj zapiekankę startym serem i gotuj przez 25 minut w 200 stopniach w piekarniku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy