Złap idealny przepis, jeśli chcesz upiec duże filety z łososia, a nie małe porcje steków! Cytryna, zioła, sos sojowy i odrobina przypraw-nic zbędnego. W rzeczywistości jest to już klasyk dla każdego, kto lubi ryby w piekarniku.
Składniki
- łosoś - 500 g
- pomidory koktajlowe - 6 sztuk
- cytryna - 1 rzecz
- Zieleń - 2 gałązki
- szczypiorek - 2 pióra
- cebula - 1 rzecz
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
- sos sojowy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Marynuj łososia z posiekaną cebulą w sosie sojowym przez 20 minut.
Ułóż na pergaminie plasterki pomidorów i cytryny, cebulę i rybę.
Skrop oliwą z oliwek i pieprzem.
Przykryj wszystko posiekanymi ziołami i zieloną cebulą.
Piecz przez 15-20 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy