Nie można się oprzeć młodym ziemniakom w stylu wiejskim! Co jest warte tego apetycznego smaku, a rumiana skórka jest szczytem gastronomicznej rozkoszy! Uwielbiam gotować to danie w piekarniku z koperkiem i czosnkiem.
Składniki
- ziemniaki - 450 g
- czosnek - 2 ząbki
- koperek - 2 gałązki
- sól - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- olej kukurydziany - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ziemniaki dobrze opłucz, osusz i pokrój w długie kliny
Dodaj sól, mielony pieprz, olej i wymieszaj.
Ułóż ziemniaki na blasze wyłożonej pergaminem i piecz przez 30 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
Posyp gotowe ziemniaki posiekanym czosnkiem i koperkiem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy