Czy zauważyłeś, jak często makaron jest gotowany w Chinach? Jest podawany jako niezależne danie, przygotowywany z różnymi dodatkami, stosowany w różnych przepisach. Proponuję wspierać chińską tradycję i gotować makaron z indykiem i warzywami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, kapustę, marchewkę, obraną cebulę i czosnek.
Filety z indyka opłucz, osusz i pokrój na małe kawałki.
Roztop masło na patelni, dodaj indyka i smaż na złoty kolor ze wszystkich stron.
Dodaj cebulę, marchewkę i kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut.
Dodaj kapustę, pomidory i mieloną paprykę. Smaż wszystko razem przez 10 minut, pamiętając o mieszaniu od czasu do czasu.
W osobnym rondlu ugotuj makaron zgodnie z instrukcją, włóż do durszlaka i pozostaw do spuszczenia przez 4-5 minut.
Wlej makaron na patelnię z mięsem i warzywami. Dodaj czosnek, sól, wymieszaj i podgrzewaj przez kilka minut, aby zwietrzyć nadmiar płynu.