dania główne 22.01.2022

makaron z indykiem i warzywami

45 min
6 porcji
Wermiszel z indykiem i warzywami
kostrez, stock.adobe.com
0

Czy zauważyłeś, jak często makaron jest gotowany w Chinach? Jest podawany jako niezależne danie, przygotowywany z różnymi dodatkami, stosowany w różnych przepisach. Proponuję wspierać chińską tradycję i gotować makaron z indykiem i warzywami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, kapustę, marchewkę, obraną cebulę i czosnek.

Filety z indyka opłucz, osusz i pokrój na małe kawałki.

Roztop masło na patelni, dodaj indyka i smaż na złoty kolor ze wszystkich stron.

Dodaj cebulę, marchewkę i kontynuuj smażenie przez kolejne 5 minut.

Dodaj kapustę, pomidory i mieloną paprykę. Smaż wszystko razem przez 10 minut, pamiętając o mieszaniu od czasu do czasu.

W osobnym rondlu ugotuj makaron zgodnie z instrukcją, włóż do durszlaka i pozostaw do spuszczenia przez 4-5 minut.

Wlej makaron na patelnię z mięsem i warzywami. Dodaj czosnek, sól, wymieszaj i podgrzewaj przez kilka minut, aby zwietrzyć nadmiar płynu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy