dania główne 27.01.2022

Karaś z pomidorami i ziołami w piekarniku

40 min
4 porcje
Karaś z pomidorami i ziołami w piekarniku
Elenglush, stock.adobe.com
0

Ten przepis jest odpowiedni zarówno dla dużych Karasi, jak i małych ryb. W drugim przypadku po prostu ułóż kilka sztuk w rzędzie w jednej warstwie – w zależności od wielkości formy. Oczywiście pomidory i zioła można dodać później. Ale nadal radzę natychmiast upiec je razem, ponieważ w ten sposób ryba będzie jeszcze bardziej aromatyczna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kilka plasterków cytryny i włóż do obranych Karasi. Natrzyj rybę przyprawami.

Losowo pokrój pomidory, chili, zioła i pozostałą cytrynę, włóż do formy.

Wyślij tam rybę i skrop wszystko olejem.

Piecz Karaś pod folią w piekarniku przez około 30 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy