Niezwykła przekąska będzie odpowiednia na każdym stole. Ponadto winogrona, takie jak oliwki, mogą być używane do robienia sałatek, kanapek i kanapek, podawane z winem i po prostu. Najlepiej wyglądają duże jagody w kolorach zielonym, żółtym i brązowym.
Składniki
- Winogrona - 1 kg
- nasiona gorczycy - 1 łyżeczka
- czarny pieprz - 5 groszek
- liść laurowy - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 100 ml
- ocet - 60 ml
- cukier - 1 art.
- sól - 1 art.
- woda - 800 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Usuń winogrona z pędzli, opłucz i złóż w słoiki.
Zagotuj wodę, dodaj olej, przyprawy, cukier i sól.
Gotuj przez 2 minuty, wlej do słoików i sterylizuj przez 10 minut.
Ostrożnie wyjmij słoiki z wanny do sterylizacji, do każdego dodaj trochę octu i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy