Koreańskie ogórki z papryką na zimę

4 godz. 0 min.
4 porcje
Ogórki po koreańsku z papryką na zimę
0

Jednym z najjaśniejszych pod każdym względem sposobów przygotowania ogórków na zimę jest zrobienie ich z koreańskiego. Oprócz aromatycznych przypraw bardzo lubię dodawać paprykę. Daje nie tylko smak, ale także kolor, dzięki czemu przekąska jest jeszcze bardziej apetyczna.

Składniki

  • ogórki - 1 kg
  • papryka - 300 g
  • marchew - 250 g
  • czosnek - 100 g
  • cukier - 50 g
  • sól - 25 G
  • przyprawy i przyprawy (Koreański) – 15 g
  • ocet - 60 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ogórki w paski lub cienkie plasterki. Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce i pokrój paprykę w paski.

Dodaj posiekany czosnek i resztę składników.

Wymieszaj obrabiany przedmiot i pozostaw do zaparzenia na 3-4 godziny.

Umieść ogórki szczelnie w wysterylizowanych słoikach.

Sterylizuj je przez kolejne 15 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy