Połączenie konserw rybnych z grzybami nie jest najbardziej oczywiste, ale bardzo smaczne. Radzę przynajmniej raz spróbować tej opcji, jeśli zwykłe sałatki warzywne są już trochę znudzone. To świetny sposób na urozmaicenie diety!
Składniki
- konserwy rybne - 2 banki
- Mieszanka sałatek - 2 garści
- ogórki - 2 kawałki
- pomidory - 2 kawałki
- rzodkiewka - 6 sztuk
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- pietruszka - 4 gałązki
- Grzyby (pieczarki) – 100 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wszystkie warzywa na średnie kawałki do smaku.
Rozgnieć rybę widelcem i dodaj posiekane warzywa.
Dokładnie opłucz grzyby i pokrój w plasterki.
Dopraw sałatkę oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy