sałatki 22.01.2022

Sałatka z soczewicą, komosą ryżową i szpinakiem

20 min
4 porcje
Sałatka z soczewicą, komosą ryżową i szpinakiem
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Tak niezwykłą sałatkę można by nazwać przystawką, ale nadal jest na to zbyt samowystarczalna. Połączenie komosy ryżowej z soczewicą jest bardzo nieoczekiwane, ale jednocześnie interesujące. A szpinak i marchewka dodają koloru potrawie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj komosę ryżową i soczewicę zgodnie z instrukcją. Wymieszaj i dopraw oliwą z oliwek z sokiem z cytryny.

Drobno posiekaj grzyby i smaż przez kilka minut.

Dodaj posiekaną marchewkę i smaż przez kolejne 3-5 minut.

Dodaj posiekany szpinak i kontynuuj smażenie, aż zmniejszy swoją objętość.

Wymieszaj wszystkie składniki i dopraw do smaku. Posyp sałatkę posiekanymi nerkowcami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy