dżem pomarańczowy ze skórką

1 godz. 15 min.
5 porcji
Dżem z pomarańczy ze skórką
lotusa, stock.adobe.com
0

Jeśli często gotujesz serniki, naleśniki i zapiekanki z twarogu, na pewno musisz opanować ten przepis. Dżem pomarańczowy ze skórką to atrakcja, która zmieni Twoje wypieki w prawdziwe arcydzieło. Wszystkie proporcje i szczegóły są dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pomarańcze wrzącą wodą i pokrój na małe kawałki razem ze skórką.

Zagotuj wodę, dodaj cukier i gotuj przez 5 minut.

Dodaj pokrojone pomarańcze i gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę.

Wlej sok z cytryny i gotuj jeszcze przez 1 minutę.

Rozłóż gorący dżem na wysterylizowanych słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy