rzodkiewka Margelan na zimę

1 godz. 0 min.
1 porcja
Rzodkiewka Margelan na zimę
Andrey Nikitin, stock.adobe.com
0

Zielona rzodkiew Margelan, podobnie jak inne rodzaje tego warzywa korzeniowego, jest bardzo dobra w sałatkach i zimowych preparatach. Dzisiaj powiem Ci, jak zwinąć go w słoiki, aby zachować maksymalny smak i zalety niezwykłego warzywa. Nie tylko daikon jest dobry!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój paprykę w paski i oparz wrzącą wodą.

Zetrzyj rzodkiewkę margelańską na grubej tarce.

Wlej połowę octu na dno słoika i włóż chili, czosnek i natkę pietruszki. Tylko w połowie.

Możesz dodać przyprawy do smaku.

Następnie ułóż rzodkiewkę, okresowo rozcieńczając płytkami pieprzu.

Posyp solą, cukrem i pozostałymi dodatkami. Wlej resztki octu.

Napełnij gorącą wodą i sterylizuj słoik w garnku z wrzącą wodą przez kolejne 10 minut.

Zwiń słoik.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy