Czy lubisz sałatki w puszkach? Po prostu uwielbiam ryby w puszkach z warzywami. Po pierwsze-to proste. Otworzył słoik, wsypał go do talerza i zjadł. Po drugie, jest bardzo smaczny, ponieważ gotujesz go sam, dodając wszystkie przyprawy do swoich upodobań.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wszystkie warzywa opłucz i obierz. Przekręć pomidory przez maszynę do mięsa. Pokrój pozostałe warzywa w paski.
Dobrze opłucz makrelę i zagotuj. Ostudzić i oddzielić od pestek.
Wymieszaj warzywa z masą pomidorową i gotuj na średnim ogniu. Gotuj przez pół godziny, aż warzywa będą gotowe, a następnie dodaj rybę, sól, cukier, ocet i przyprawy do smaku. Gotuj przez kolejne 30 minut.
Wlej gorącą sałatkę do suchych, wysterylizowanych słoików. Zwiń i wyślij do przechowywania w ciemnym, chłodnym miejscu.