Niesamowita przekąska o mocnym smaku i subtelnych nutach pikanterii. Przygotowywanie papryki po koreańsku jest proste. Niektóre gospodynie domowe smażą go w całości, ale polecam pokroić na kawałki i usunąć nasiona. Więc więcej mieści się w słoiku i jest o wiele wygodniejsze.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj paprykę, obierz nasiona i pokrój na duże kawałki.
Podsmaż paprykę na oleju na złoty kolor. Dla wygody podziel warzywa na porcje i zrób to w kilku seriach.
Obierz imbir i czosnek, zmiel w blenderze.
Połącz pieczoną paprykę, pikantną mieszankę, cukier, sól i oregano.
Ułóż w słoikach i sterylizuj przez 10 minut.
Wlej ocet, zwiń i odwróć do góry nogami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy