domowy keczup pomidorowy na zimę przez maszynę do mięsa

1 godz. 0 min.
3 porcje
Domowy keczup pomidorowy na zimę przez maszynkę do mięsa
exclusive-design, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chcę podzielić się przepisem na keczup z dodatkiem musztardy. Nie do końca znany składnik tego rodzaju sosów? Okazuje się jednak bardzo smaczny i dość pikantny. A domowy keczup pod względem smaku i korzyści na pewno nie może się równać ze sklepem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cebulę obrać i drobno posiekać, smażyć na rozgrzanym oleju roślinnym na złoty kolor.

Opłucz pomidory, usuń ciasny środek, pokrój losowo, a następnie przepuść przez maszynę do mięsa. Jeśli chcesz pozbyć się nasion, możesz dodatkowo przetrzeć masę przez sito.

Na patelni połącz masę pomidorową i smażoną cebulę, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez 20-25 minut.

Dodaj suchą musztardę, sól i cukier, dobrze wymieszaj. Gotuj obrabiany przedmiot przez kolejne 10 minut.

Kilka minut przed gotowaniem wlej ocet, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia.

Wlej gorący keczup do wcześniej przygotowanych sterylnych słoików, szczelnie zamknij i ostudź. Schłodzony SOS przechowuj w lodówce.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy