kapusta kiszona z żurawiną i marchewką na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Kapusta kiszona z żurawiną i marchewką na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejszą kapustę kiszoną uzyskuje się z żurawiną, która nadaje jej przyjemny posmak i aromat. Jednocześnie proponuję dodać trochę marchewki, aby jeszcze bardziej urozmaicić obrabiany przedmiot. Cała moja rodzina gotuje ten przepis!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki i wymieszaj warzywa z żurawiną i wszystkimi przyprawami.

Włóż kapustę do dużego słoika.

Połącz zimną wodę, sól i cukier. Zalej kapustę solanką.

Zrób kilka nakłuć do dna drewnianym szpikulcem.

Pozostaw słoik na 3 dni w temperaturze pokojowej. Kilka razy dziennie przekłuwaj kapustę szpikulcem.

Gdy kapusta zostanie zakwaszona, zamknij ją pokrywką i umieść w chłodnym miejscu do przechowywania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy