dżem bananowy z cytryną

30 min
4 porcje
Dżem bananowy z cytryną
Creatus, stock.adobe.com
0

Na pierwszy rzut oka wydaje się, że dżem bananowy nie jest najbardziej odpowiednim preparatem, nie jest to owoc sezonowy, który należy zachować. Ale z drugiej strony, dlaczego nie – to po prostu pyszna i aromatyczna uczta. Zwłaszcza jeśli dodasz trochę cytryny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój banany w plasterki, a cytrynę zalej wrzątkiem, usuń pestki i zmiel w blenderze ze skórką.

Przykryj wszystko cukrem i cynamonem i gotuj przez 5-7 minut.

Zmiel przedmiot blenderem i gotuj przez kolejne 7-10 minut.

Zwiń dżem bananowy w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy