dżem jabłkowo-gruszkowy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem jabłkowo
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Dżem jabłkowo-gruszkowy to świetny sposób na zachowanie smaku jesiennych owoców przez długi czas. Uwielbiam to, jak połączenie słodyczy jabłek i gruszek równoważy się z lekką kwaskowatością cytryny i aromatem cynamonu. Proste gotowanie to miły bonus.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i drobno posiekaj gruszki i jabłka.

Przykryj cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 40 minut na małym ogniu.

Dodaj cynamon, skórkę i sok z cytryny.

Gotuj dżem przez kolejne 10 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy